O nama


Ideja iza Altereka je predstavljanje alternativa ustaljenim proizvodima iz svakodnevice.

Uvozom delom biorazgradivih proizvoda ili onih koji se lako mogu reciklirati širimo svest o potrebi očuvanja naše sredine i na zabavan način se trudimo da implementiramo zdrave navike u svakodnevni život pojedinca. Proizvodi su pogodni za svakodnevnu upotrebu kako u svom domu, za decu i odrasle, tako i na putovanjima.

Zašto tražimo zamene nekim svakodnevnim predmetima?

Ideja za stvaranje same platforme je započela od želje da se umanji korištenje plastičnih proizvoda kojima treba 5, 10, 50 ili čak 100-200 godina da se biorazgrade. Proizvodnja plastike je od svog stvaranja uznapredovala ali negativne posledice njene proizvodnje nikada neće moći da nestanu. Proizvodnja plastike utiče na stvaranje efekta staklene bašte i u tom procesu se ispuštaju gasove štetne po naše zdravlje.

Zašto četkica za zube?

Imajući ovo u vidu nastala je ideja za uvoz našeg prvog proizvoda-četkice za zube sa drškom od bambusa. Ovaj proizvod nije 100% prirodan jer su vlakna napravljena od najlona koji ne sadrži Bisfenol A (BPA). BPA se koristi prvenstveno u proizvodnji polikarbonatne plastike od koje se prave plastične flaše za vodu i sokove, flašice i cucle za bebe, četkice za zube i drugo. Uz određene reakcije mogu da ispuštaju gasove u količinama koje su štetne za naše zdravlje. Drška je od 100% bambusa. Nakon upotrebe može da se odloži na neku zelenu površinu ili da se reciklira na veliki broj načina, na primer mogu da se čiste neke ivice ili mogu da se odstrane vlakna a da se drška zasadi u vazu sa cvećem.


Imate neku ideju da podelite sa nama? Voleli biste da pišete za blog? Pišite nam na office@altereko.rs ili nas zapratite na IG i FB profilu.